Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μ. ΒΟΡΙΔΗ "Υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας "


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Μάκης Βορίδης κατέθεσε ερώτηση σχετικά με τις υπέρογκες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι. Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών την παρακάτω ερώτηση: Ο μέσος όρος αύξησης των τελών κυκλοφορίας για το 2010 θα κυμανθεί σε ποσοστό 20% σε σχέση με τα τέλη του 2009, όπως προκύπτει από τις νέες κλάσεις τελών που έφερε η Κυβέρνηση, με γνώμονα την ημερομηνία πρώτης άδειας και τα χαρακτηριστικά του κινητήρα του οχήματος.

Ανεξαρτήτως κυβισμού, τα οχήματα της κλάσης Α (όσα κυκλοφόρησαν μετά την 1/1/2005) θα πληρώνουν ετήσια τέλη κυκλοφορίας μειωμένα μόνο κατά 18 Ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες κλάσεις, στις οποίες ανήκει η συντριπτική πλειοψηφία του στόλου των αυτοκινήτων, ήτοι τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι την 1/1/2000, επιβαρύνονται ανάλογα με την κατηγορία, από 50 έως και 150 Ευρώ ετησίως.

Οι αυξήσεις αυτές, συνδυαζόμενες με την ματαίωση του μέτρου της απόσυρσης που είχε εξαγγείλει και άρχισε να υλοποιεί η προηγούμενη Κυβέρνηση, φέρνει δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος στη μέση Ελληνική οικογένεια, που εν μέσω οικονομικής κρίσης, καλείται να καταβάλει αυξημένα τέλη για την κυκλοφορία ενός οχήματος από το οποίο κατά τεκμήριο, δεν μπορεί, για λόγους κόστους, να απαλλαγεί. Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται η Κυβέρνηση να επανεξετάσει τις αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας για το επόμενο έτος ή να δώσει τη δυνατότητα στους υπόχρεους να καταβάλουν τα τέλη με δόσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου