Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...


Απο τον Άδωνι Γεωργιαδη

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009

Άφησα να περάσουν λίγες ημέρες από τα γεγονότα, διότι ήθελα να ακούσω τα σχόλια και τις ενστάσεις ενός εκάστου, ώστε να απαντήσω συνολικώς. Στο παρόν άρθρο λοιπόν θα προσπαθήσω να εξηγήσω όσες απορίες άκουσα, για να ξέρουμε με τί έχουμε να κάνουμε ακριβώς.


1. Πόσος είναι ο αριθμός των μεταναστών τους οποίους αφορά το παρόν σχέδιο νόμου του ΠΑΣΟΚ;

Το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να δώση ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών και δικαίωμα ψήφου στις Δημοτικές Εκλογές, σε όσους ζουν “νομίμως” στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια.

Η πρώτη κατηγορία αφορά (χωρίς να εξειδικεύσω τις λεπτομέρειες) σε 250.000 παιδιά σήμερα. Φυσικά όσο γεννιούνται παιδιά και μεγαλώνουν και περνούν τα 18 χρόνια, αυτός ο αριθμός διαρκώς θα αυξάνεται. Το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να δώση εφ άπαξ δικαίωμα, αλλά να αλλάξη τον Κώδικα Ιθαγενείας, άρα συνεχώς θα μεγαλώνη αυτός ο αριθμός στο διηνεκές. Επειδή δε οι μετανάστες κατά κανόνα κάνουν και πολλά παιδιά αντιλαμβάνεστε ότι ο αριθμός τους θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος στο μέλλον.

Η δεύτερη κατηγορία, κατά την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αφορά σήμερα στα 300.000 άτομα. Σήμερα, διότι μέχρι το τέλος της τετραετίας ολοένα και περισσότεροι θα συμπληρώνουν το διάστημα της “νομίμου” τριετίας. Οι “νόμιμοι” μετανάστες στην Ελλάδα κατά την Ε.Ε. είναι 890.000. Άρα σε βάθος τριετίας το πολύ, όλοι αυτοί θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις Δημοτικές Εκλογές. Αντιλαμβάνεστε όμως, ότι από την στιγμή που θα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και θα έχουν και την πολιτική δύναμι να επηρεάζουν την εκλογή των Δημάρχων είναι πια θέμα ελαχίστου χρόνου να αποκτήσουν και πλήρη πολιτικά δικαιώματα. Νομίζω ότι είναι βέβαιον, ότι όλοι αυτοί θα ψηφίζουν, αν όχι από τις επόμενες τουλάχιστον από τις μεθεπόμενες εθνικές Εκλογές.Άρα ομιλούμε για ένα σύνολον ψηφοφόρων σε βάθος τετραετίας 1.100.000 άτομα, που όμως διαρκώς θα αυξάνεται.


2. Είναι μεγάλος αριθμός αυτός;

Μά το ίδιο το Σύνταγμά μας τον θεωρεί τεράστιο.Το Σύνταγμα που έφτιαξαν αυτά τα δύο κόμματα, προβλέπει την υποχρεώσι του Κράτους μας να παραχωρήση το δικαίωμα της ψήφου στον τόπο διαμονής τους στους Αποδήμους Έλληνες πολίτες. Επειδή όμως ο αριθμός τους θεωρήθηκε μεγάλος και για να μην ανατραπή η σύνθεσις του εκλογικού σώματος εδώ, ορίσθηκε η αναγκαιότητα της αυξημένης πλειοψηφίας στην Βουλή, πλειοψηφία 2/3. Έτσι πέρυσι όταν ήρθε το σχετικό νομοσχέδιο επειδή το ψήφισε μόνον η Ν.Δ. και ο ΛΑ.Ο.Σ., δηλαδή τότε 162 βουλευτές, δεν πέρασε. Πόσοι προβλέπονταν να είναι όλοι αυτοί περίπου 300.000, άντε 400.000 το μέγιστο. Άρα το Σύνταγμά μας θεωρεί ιδιαιτέρως μεγάλο τον αριθμό αυτό, γι’αυτό ορίζει αυξημένη πλειοψηφία.Όμως για να αλλάξης τον Κώδικα Ιθαγενείας, δεν προβλέπεται ανάλογη πλειοψηφία, έτσι με μόλις 151 ψήφους, ο Κώδικας θα αλλάξη και οι μετανάστες θα ψηφίζουν. Οι απόδημοι Έλληνες δηλαδή για να ψηφίζουν εδώ θέλουν 200 ψήφους στην Βουλή και οι Αλβανοί, οι Πακιστανοί κλπ 151…έτσι αποφάσισαν από κοινού το 2003 οι κ. Βενιζέλος και Παυλόπουλος.


3. Αφού το ΠΑΣΟΚ έχει ούτως ή άλλως 160 βουλευτές και άρα και μόνο του μπορεί να το περάση, μπορούμε εμείς να κάνουμε τίποτε για να το εμποδίσουμε;Το Σύνταγμα της χώρας μας έχει μία συγκλονιστική αντιδημοκρατικότητα. Ενώ δηλαδή σε όλες τις Δυτικές Δημοκρατίες το Δημοψήφισμα είναι δικαίωμα της Μειοψηφίας, για να μπορή να σταματά θέματα που τα θεωρεί ιδιαιτέρως σημαντικά, εδώ είναι προνόμιο της Πλειοψηφίας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει γίνει κανένα από το 1974 μέχρι σήμερα. Γιατί μία πλειοψηφία Κοινοβουλευτική, να διακινδυνεύση να πάη στον λαό, όπου μπορεί και να χάση, ενώ στην Βουλή κερδίζει σίγουρα; Έτσι δεν προβλέπεται τρόπος συλλογής υπογραφών για την υποχρεωτική διενέργεια Δημοψηφίσματος όπως στην Ευρώπη ή στις Η.Π.Α. ή στον Καναδά.


Τι προβλέπεται;

Ότι εάν συγκεντρωθούν 120 υπογραφές βουλευτών, διενεργείται στην Βουλή συζήτησις για Δημοψήφισμα, όπου και πάλι η πλειοψηφία αποφασίζει. Έτσι είχε γίνει πρόπερυσι αν θυμάστε όταν το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε πρότασι για Δημοψήφισμα για την Συνθήκη της Λισσαβώνος. Και εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράψαμε, ξεπεράσαμε τον αριθμό των 120 βουλευτών, έγινε συζήτησις και η Ν.Δ. απέρριψε το αίτημα.

Στην παρούσα Βουλή, για να διενεργηθή η σχετική συζήτησις στην παρούσα Βουλή, η συζήτησις έστω όχι η διενέργεια του Δημοψηφίσματος, θα έπρεπε να υπογράψουν όλοι οι βουλευτές της Ν.Δ, του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ (Το άθροισμα Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ.-ΣΥΡΙΖΑ δεν επαρκεί διότι είμαστε 119). Άρα ισχυρίζονται τα μίσθαρνα όργανα του κ. Σαμαρά, δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε την συζήτησι στην Βουλή οπότε γιατί φωνάζει ο Καρατζαφέρης;Και εδώ ερχόμαστε στην ουσία του πολιτικού ζητήματος.Τον Μάρτιο έχουμε την Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι ελάχιστες ψήφοι για να εκλεγή είναι οι 180. Το ΚΚΕ, ως γνωστόν ποτέ δεν συμμετέχει στην διαδικασία και τώρα με το ΠΑΣΟΚ πάνω και Ασφαλιστικό κλπ αποκλείεται να συμμετάσχη. Άρα για να εξασφαλιστούν αυτές οι 180 ψήφοι απαιτούνται οι εξής συνδυασμοί. Ή ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ ή φυσικά ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ.-ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ. Αν όμως και η Ν.Δ και ο ΛΑ.Ο.Σ. πουν όχι, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίσει τότε και πάλι δεν μαζέυονται 180 ψήφοι, διότι οι δυό τους μαζί έχουν 173. Τότε η Βουλή διαλύεται και πάει η χώρα σε Εκλογές!Κοντολογίς, εάν μαζέψουμε πολλές χιλιάδες υπογραφών, εκατοντάδες χιλιάδες ή δυνατόν, τότε θα έχουμε ευαισθητοποιήσει τον κόσμο πάρα πολύ και φυσικά εάν πάμε σε εκλόγές με βασικό επιχείρημα την ψήφο στους μετανάστες και η Ν.Δ. έχει βγει μπροστά δυνατά εναντίον, βασίμως πιστεύω ότι μπορεί να κερδίση. Φυσικά πρέπει να το θέλη!…

Άρα εις απάντησιν του ερωτήματος, μπορούμε να το εμποδίσουμε; λέμε ΝΑΙ!

Εάν αναγκάσουμε τον κ. Σαμαρά, να αλλάξη στάσι ως προς την Εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας τον Μάρτιο λόγω μεταναστευτικού, ο νόμος αυτός δεν θα περάση. Στις ανησυχίες των πολλών εκλογικών αναμετρήσεων η απάντησις είναι απλή. Εάν το ΠΑΣΟΚ αποσύρει τον Νόμο και δεσμευθεί ότι δεν θα το φέρη εις ψήφισιν εντός της τετραετίας ή εάν δεχθή το Δημοψήφισμα, τότε εκλέγουμε Πρόεδρο κανονικά, αποφεύγουμε τις Εκλογές και απαντά ο ίδιος ο ελληνικός λαός στο ερώτημα. Αυτονόητο είναι ότι εάν ο λαός μας αποφασίσει ΝΑΙ, εμείς θα σεβαστούμε την απόφασί του. Αυτός είναι κυρίαρχος. Όμως πόσοι ειλικρινά πιστεύουν ότι θα ψηφίση ΝΑΙ; Κανένας! Εάν το πίστευαν θα έκαναν από μόνοι τους Δημοψήφισμα για να μας διαλύσουν, όμως φοβούνται τον ελληνικό λαό, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Επιχειρήματα του τύπου: “πρόσφατα ψήφισε ο λαός το ΠΑΣΟΚ ή είστε ένα κόμμα του 5% και εμείς οι υπόλοιποι το 95%”, είναι αστεία. Μόνον στην Ελλάδα η ψήφος στις Εθνικές Εκλογές χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην διενενεργούνται δημοψηφίσματα. Όλες οι Κυβερνήσεις είναι δημοκρατικά εκλεγμένες, όμως γίνονται Δημοψηφίσματα. Το παράδειγμα δε του Δημοψηφίσματος για το Ευρωσύνταγμα στην Γαλλία ή για τους Μιναρέδες στην Ελβετία αποδεικνύουν ότι ενίοτε είναι άλλη η βούλησις του λαού για εκλογή Κυβερνήσεως και άλλη για ένα ειδικό θέμα. Ο λαός δεν δίνει λευκή επιταγή σε καμμία Κυβέρνησι. Το ορθό ερώτημα είναι, είναι αυτό το νομοσχέδιο αρκετά σοβαρό για να διενεργηθή Δημοψήφισμα; Μά, αν δεν είναι αυτό, τότε ποιό θα μπορούσε να ήταν; Δεν πρέπει να ερωτηθή το εκλογικό σώμα το οποίο εξέλεξε το ΠΑΣΟΚ, αν αποδέχεται την κατάργησί του και την αλλοίωσί του με ένα άλλο, διάφορο εκλογικό σώμα; Είναι βέβαιον ότι δεν υπάρχει καμμία σοβαρή ένστασις. Όλοι καταλαβαίνουν ότι το θέμα αυτό είναι αρκετά σοβαρό για να διενεργηθή Δημοψήφισμα.

Προσωπικά θεωρώ απολύτως βέβαιον ότι εάν το κ. Σαμαράς αξιοποιήσει την πρότασι του Καρατζαφέρη και συνδέσει την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας τον Μάρτιο είτε με την απόσυρσι του Νόμου είτε με το Δημοψήφισμα, το ΠΑΣΟΚ θα οπισθοχωρήση. Εάν το ΠΑΣΟΚ επιμείνει, θα υποστή συντριβή και το γνωρίζει. Φανταστείτε να είχε η ΝΔ. της εποχής των Ταυτοτήτων την δυνατότητα να ρίξη τον Σημίτη; Θα είχε κερδίσει με 10% διαφορά! Όμως τότε ο κ. Σημίτης, πονηρός ων, είχε φροντίσει πρώτα να επανεκλεγή ο κ. Στεφανόπουλος στην θέσι του Προέδρου της Δημοκρατίας και μετά άρχισε την ιστορία με τις ταυτότητες. Τότε ο κ. Στεφανόπουλος ξεχρέωσε τον κ. Σημίτη απορρίπτοντας τα 3.000.000 υπογραφών. Εάν είχε παραιτηθεί θα είχε μείνει στην Ιστορία. Όμως παρέμεινε “θεσμικός” και ουδείς τον θυμάται τώρα. Στην ίδια ακριβώς θέσι στην οποία βρισκόταν πολιτικά ο κ. Στεφανόπουλος βρίσκεται τώρα ο. Σαμαράς. Μάλιστα ο κ. Σαμαράς είναι σε πολύ ευκολώτερη διότι ο κ. Στεφανόπουλος έπρεπε να παραιτηθή και να πάη σπίτι του, διότι δεν μπορούσε να επανεκλεγή, ενώ ο κ. Σαμαράς στην χειρότερη γι’αυτόν περίπτωσι θα είναι και πάλι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, ενώ στην καλλίτερη Πρωθυπουργός. Τώρα ο κ. Παπανδρέου βιάστηκε και έδωσε στον κ. Σαμαρά μία τεράστια ευκαιρία. Αυτή η ευκαιρία ή αξιοποιηθή από τον κ. Σαμαρά ή θα τον καταστρέψη πολιτικά για πάντα, αφού θα είναι εκείνος που άφησε το ΠΑΣΟΚ να ψηφίση αυτόν τον νόμο. Η τραγική ειρωνία είναι ότι ο Κωστής Στεφανόπουλος ως Πρόεδρος ήταν επιλογή Σαμαρά….το δίς εξαμαρτείν κ. Σαμαρά ουκ ανδρός Σοφού!Στην πραγματικότητα το κλειδί για να σταματήσουμε την Κυβέρνησι το κρατούν δύο αρχηγοί, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καρατζαφέρης. Εάν ο ΛΑ.Ο.Σ. έλεγε ότι θα ψηφίσει Παπούλια, ασχέτως του τί θα έκανε τελικώς η Ν.Δ. Πρόεδρος θα εκλεγόταν και αντιστρόφως. Ο κ. Καρατζαφέρης προσέφερε το δικό του μισό κλειδί και περιμένει τον κ. Σαμαρά. Αν επιμείνη μέχρι το τέλος να υπερψηφίση τον κ. Παπούλια λόγω θεσμικότητος (όπως ο κ. Στεφανόπουλος με τις ταυτότητες), τότε θα είναι ο αποκλειστικά ιστορικά υπεύθυνος των όσων θα επακολουθήσουν.


4. Τί θα κάνουμε εμείς;

Ήδη όλος ο κομματικός μηχανισμός του ΛΑ.Ο.Σ. συστρατεύεται για την πανελλήνια εκστρατεία συλλογής υπογραφών. Στόχος μας να μαζέψουμε όσες περισσότερες μπορούμε. Ετοιμάζουμε αφίσσες για τους δρόμους, φέϊγ βολάν, σποτ τηλεοπτικά, φόρμες συλλογής των υπογραφών. Καλούμε όλο τον κόσμο, ασχέτων κομματικών προτιμήσεων και επιλογών, να υποστηρίξουν το αίτημα περί Δημοψηφίσματος. Στόχος της συλλογής είναι η αύξησις της πολιτικής πιέσεως προς την Κυβέρνησι να κάνη πίσω ή να δεχθή το Δημοψήφισμα το οποίο πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε!Στην κακοήθεια ορισμένων ότι το κάνουμε για να εισπράξουμε πολιτικό όφελος η απάντησις είναι απλή. Εάν θέλη κάποιο άλλο κόμμα να τεθή επικεφαλής αυτής την προσπάθειας, καλώς να ορίση. Μακάρι η Ν.Δ, και σας το λέει ο Γραμματεύς της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ., μακάρι να σπεύση εκείνη να οργανώση την εκστρατεία. Είναι βέβαιον ότι θα τα καταφέρη πολύ καλλίτερα από εμάς. Είναι μεγαλύτερο κόμμα και πολύ καλλίτερα οργανωμένο. Θα μπορέση να μαζέψη πολύ περισσότερες υπογραφές, άρα μακάρι. Εδώ δεν χωρούν κομματικές αντιπαραθέσεις. Το πρόβλημα είναι ότι δεν θέλει. Ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε και να σχολιάση καν την πρότασι του ΛΑ.Ο.Σ. προχθές, από τα συμφραζόμενά του δε συμπεραίνω ότι αυτό που σκοπεύει να κάνη είναι να καταψηφίση το σχετικό νομοσχέδιο στην Βουλή και τέλος. Δηλαδή να αντιμετωπίση αυτό το νομοσχέδιο, όπως ένα οποιοδήποτε άλλο. Υπενθυμίζω ότι όλα σχεδόν τα Κυβερνητικά Νομοσχέδια τα καταψηφίζει η εκάστοτε Αξιωματική Αντιπολίτευσις. Φυσικά επειδή το σχετικό νομοσχέδιο θα υπερψηφισθή από το ΠΑΣΟΚ θα περάση ούτως ή άλλως, ενδεχομένως και με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε η καταψήφισις του από την Ν.Δ. θα είναι καθαρά προσχηματική, για να μπορούν έμμισθοι υπάλληλοι του κ. Σαμαρά (βλ Δημητράκης), να μας λένε: “εμένα με καλύπτουν οι θέσεις του κ. Σαμαρά για το μεταναστευτικό…”. Δηλαδή θα καταψηφίση προσχηματικά για να το παίζη “πατριώτης”, αλλά χωρίς μεγάλη έντασι, για να μπορή τον Οκτώβριο να έχη και Αλβανούς υποψηφίους στα Δημοτικά του ψηφοδέλτια κλπ….μήν ξεχνάμε ότι θα ψηφίζουν 500.000 τουλάχιστον.

Όπως καταλαβαίνετε όλοι, μία τέτοια στάσι του κ. Σαμαρά θα είναι εξοργιστική, διότι αν και 400.000 κόσμος έτρεξε και έμεινε στην ουρά για να τον ψηφίση, αυτός θα τον έχη αφήσει ανεκπροσώπητο. Εκτός και αν κάποιος νομίζει, ότι έστω και ένας από αυτές τις 400.000 ψήφισαν Σαμαρά, θέλοντας να επιτρέψη να περάση ο νόμος για την ψήφο στους Μετανάστες…(εκτός του Δημητράκη που τον καλύπτουν οι θέσεις Σαμαρά βέβαια…) Ή εάν κάποιος θεωρή φερ’ ειπείν ότι η επανεκλογή του κ. Παπούλια είναι πιο σημαντικό γεγονός από το ότι θα ψηφίζουν 1.000.000 αλλοδαποί στην Ελλάδα…Όπως λέει και ο ποιητής Καβάφης, κάποτε έρχεται η ώρα για όλους μας, να πη το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο ΟΧΙ. Η ώρα αυτή για όλους εμάς έφθασε. Και για τους πολίτες, που πρέπει να τρέξουν πολύ για την συλλογή υπογραφών, για τις πορείες κλπ Και για τους Βουλευτές, για το τί θα ψηφίσουν και στο παρόν Νομοσχέδιο και στην Εκλογή Προέδρου και Φυσικά για τους Πολιτικούς μας Αρχηγούς.

Περιττό να σημειώσω, ότι εάν ο κ. Σαμαράς αποφάσιζε να μπη μπροστά και να εμποδίση αυτόν τον νόμο με κάθε διαθέσιμο μέσο, ακόμη και με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, τότε θα μεταβαλόταν σε αληθινό ηγέτη και τότε θα πίεζε πράγματι το ΛΑ.Ο.Σ. Άρα θα είχε όφελος και από εκείνη την πλευρά. Εγώ διακινδυνεύω λοιπόν την βουλευτική μου καρέκλα, για να εμποδίσουμε αυτόν τον νόμο. Ας προκαλέση Εκλογές και ας μας πάρη και τις ψήφους. Βεβαίως εάν το κάνη, θα τον μισήσουν τα ΜΜΕ (που ρατσιστή θα τον ανεβάζουν και ακραίο θα τον κατεβάζουν). Έρχεται όμως η ώρα για να αποφασίσης κ. Σαμαρά με ποιους θες να είσαι, με τους Καμπουράκη-Οικονομέα ή με τους Έλληνες; Για να δούμε;…


Υ.Γ. Οφείλω να πω ότι κάθε ανεξάρτητη προσπάθεια συλλογής υπογραφών είναι ευπρόσδεκτη, στο τέλος όμως για να κατατεθούν στην Βουλή χρειάζεται ούτως ή άλλως ένα κόμμα, για να τις υποστηρίξη. Εάν μέχρι τέλους το μόνο κόμμα που θα συλλέγη υπογραφές είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. τότε δεν θα έχουν άλλη επιλογή παρά να μας τις φέρουν για να τις συνυπολογίσουμε. Ειδάλλως δεν θα μπορούν να προσμετρηθούν με τις δικές μας και θα παραμείνουν ασχολίαστες μέσα σε κάποιο ντουλάπι της Βουλής. Οφείλουμε όλοι να καταλάβουμε ότι το πολίτευμά μας είναι Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και το σύστημα αυτό λειτουργεί μέσω κομμάτων. Ό,τι συμβαίνει εκτός αυτών, είναι πολιτειακά ως μή γενόμενον! Ας αφήσουν λοιπόν κάποιοι τις μεμψιμοιρίες για τον ΛΑ.Ο.Σ. και ας κατανοήσουν ότι είναι μεγάλη η ευλογία που μας προσέφεραν οι 386.000 πολίτες που ψήφισαν ΛΑ.Ο.Σ. στις περασμένες εκλογές. Χάριν σε αυτούς υπάρχουμε εμείς τώρα μέσα στην Βουλή και υπάρχει η δυνατότητα να αγωνιστούμε έστω. Ειδάλλως μέσα στην Βουλή των Ελλήνων, το πάνδημο περί Δημοψηφίσματος αίτημα, δεν θα είχε ακουστεί καν. Περιττό να πω ότι όσοι υπογράψουν σε αυτό το αίτημα περί Δημοψηφίσματος, ούτε μέλη του ΛΑ.Ο.Σ εγγραφόνται, ούτε ψηφοφόροι του δηλώνουν. Το ερώτημα απευθύνεται σε όλους τους έλληνες, αλλά λόγω συστήματος αναγκαστικά ένα κόμμα πρέπει να το εκπροσωπήση Κοινοβουλευτικά ή πολλά περισσότερα του ενός βέβαια, εάν το επιθυμούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου