Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Προς διάλυση η Κατάληψη Γαλαξία στη Ν. Σμύρνη λόγω...Αλβανών!

"Τους τρέφαμε, τους δίναμε ρούχα και το ευχαριστώ ήταν να μπαίνουν στην κατάληψη και να την ρημάζουν!", αυτά είναι τα λόγια νεαρού αναρχικού της Ν. Σμύρνης ο οποίος μαζί με την παρέα του βλέπουν να εξαφανίζεται ο εξοπλισμός που είχαν προηγουμένως απαλλοτριώσει από το Δήμο και άλλα δημόσια κτίρια.

Πρόκειται για την γνωστή κατάληψη της Νέας Σμύρνης, η οποία βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του δήμου, τον Ελεύθερο Γαλαξία όπως τον ονομάζουν. Μετά και την φωτιά που προκλήθηκε στο χώρο ("απαράδεκτα πράγματα") και καθώς δεν υπάρχει πλέον κομματική στήριξη αφού οι κομματικοί φορείς του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του Ανταρσύα αποχώρησαν από την κατάληψη (παίρνοντας χρήσιμο υλικό) μαζί με άλλους αναρχοαυτόνομους, η κατάληψη υπολειτουργεί συστηματικά.

Σαν να μην έφταναν όμως τα εσωτερικά τους, είχαν να αντιμετωπίσουν και τη γνωστή συμμορία αλλοδαπών αλβανικής καταγωγής που εδρεύει στην περιοχή και λυμαίνεται κάθε βράδυ το χώρο της κατάληψης. Η συγκεκριμένη συμμορία δραστηριοποιείται στην γύρω περιοχή διακινώντας ναρκωτικές ουσίες και προβαίνοντας σε μικροκλοπές. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ο "Ελεύθερος Γαλαξίας" προστάτευε με μανία κάθε φορά που η Αστυνομία προσπαθούσε να τους συλλάβει.

Και τώρα βρίσκονται προστά στο δίλημμα: Αν συνεχισουν να τους αφήνουν, η κατάληψη θα καταντήσει στέκι συμμορίας (όχι πως δεν ήταν). Αν συγκρουστούν μαζί τους θα κατηγορηθούν ως φασίστες ρατσιστές...Πέσανε δηλαδή στον λάκκο που οι ίδιοι άνοιξαν!

Η ΝΕ.Ο.Σ. Νοτίων Προαστίων έχει δηλώσει κατ' επανάληψη προς πάσα δημοτική αρχή πως είναι αδιανόητο να δαπανώνται εκατομμύρια, σε περίοδο οικονομικής κρίσης και ταυτόχρονα να υπάρχουν καταλήψεις με την ανοχή (ή και συνενοχή) τους. Στην περίπτωση της Ν. Σμύρνης υπάρχει μια εξαίρεση. Ο δήμαρχος ανήκει στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου