Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΓΡΙΒΑ ΔΙΓΕΝΗ....


Σε ερώτηση – γροθιά, προς το αριστερίστικο κατεστημένο προχώρησαν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης και Κωστής Αιβαλιώτης.

Με αφορμή την συμπλήρωση το 2010 των πενήντα ετών από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζήτησαν από την κυβέρνηση να στηθεί στην Αθήνα άγαλμα του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα – Διγενή. Και όχι μόνο αυτού αλλά και των ηρώων του ενωτικού αγώνα, Αυξεντίου, Παλληκαρίδη, Δημητρίου, Μάτση και Καραολή.

Σήμερα, που στην μαρτυρική Μεγαλόνησο και ταυτόχρονα στην χώρα μας, γίνεται μια πολυσχιδής και καλά οργανωμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί μια «Κυπριακή Ταυτότητα» ως αντιπαραθέμενη στην ελληνική ταυτότητα των Κυπρίων, αυτή η κίνηση είναι ιδιαίτερα σημαντική...

Σήμερα, που στην Κύπρο, κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν έτσι απλά να ξεπουλήσουν την ιστορία αλλά και το μέλλον της ελληνικής Κύπρου, αυτή η κίνηση αποκτά διπλή σημασία.
Αλλά ας δούμε τι ακριβώς ζήτησαν από τον υπουργό Εξωτερικών κύριο Ραγκούση, οι δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ: «Το 2010 συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κύπρου, μετά τον μεγαλειώδη αγώνα της ΕΟΚΑ. Ψυχή του αγώνα αυτού ήταν ο αείμνηστος Στρατηγός Γ. Γρίβας, τον οποίο η Βουλή των Ελλήνων έχει ανακηρύξει ως «Άξιο της Πατρίδος Τέκνο».

Η Αθήνα έχει τιμήσει, ως όφειλε, την άλλη μεγάλη μορφή του Αγώνα 1955-1959, τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, με ανδριάντα που έχει τοποθετηθεί στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Ο Στρατηγός Γρίβας δεν έχει τιμηθεί ανάλογα, ούτε και κορυφαίοι ήρωες του Αγώνα της ΕΟΚΑ για την Ένωση όπως ο Αυξεντίου, ο Παλληκαρίδης, ο Δημητρίου, ο Μάτσης και ο Καραολής.»

Και ρωτούν οι δύο βουλευτές τον αρμόδιο υπουργό: «Θα εξετάσει το Υπουργείο σας μαζί με τον Δήμο Αθηναίων τη δυνατότητα τοποθέτησης ανδριάντα του Στρατηγού Γ. Γρίβα σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας, πλαισιωμένου από ανδριάντες των προαναφερθέντων ηρώων της ΕΟΚΑ ώστε να εορτασθούν και στην Ελλάδα με τρόπο που αρμόζει στα 50 χρόνια ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας;».
Μάλλον άγαλμα… Ασιάτη θα κάνουν
Δεν ξέρουμε, αν το υπουργείο θα εισακούσει τις φωνές των βουλευτών του ΛΑΟΣ. Το βρίσκουμε ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς πιο πολλές πιθανότητες έχει το να αναγερθεί ένα άγαλμα κάποιου Ασιάτη μουσουλμάνου. Αυτό άλλωστε φαίνεται ότι είναι το νέο target group της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αφήστε που και μόνο το όνομα Γρίβας, προκαλεί αλλεργία στους περισσότερους αριστερούς.

Δεν είναι μόνο το ότι ο Γρίβας Διγενής ως επικεφαλής της οργάνωσης Χ συνεισέφερε τα μέγιστα, ώστε να αποκρουστεί η κομμουνιστική επίθεση. Δεν είναι μόνο το ότι ο Γρίβας Διγενής εξέθεσε το ΑΚΕΛ, το οποίο αποκάλυψε την ταυτότητά τους στους Άγγλους. Δεν είναι μόνο το ότι καλλιέργησε τους δεσμούς με τον αξεπέραστο αγώνα του IRA και της ΕΟΚΑ.
Είναι το ότι, ο Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επαναστατικές φυσιογνωμίες του 20ου αιώνα. Και η επανάσταση είναι μια έννοια την οποία θέλουν να καπηλευτούν οι αριστεροί. Γι’ αυτό και θέλουν τον Γρίβα θαμμένο, μια ασήμαντη ιστορική λεπτομέρεια. Γιατί τους χαλάει το γλυκό!

Είναι χρέος όλων των Ελλήνων, να αντισταθούν σε αυτή την προσπάθεια και να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια αυτή των βουλευτών του ΛΑΟΣ. Είναι χρέος όλων των Ελλήνων πατριωτών όχι απλά να κρατήσουν στην δική τους μνήμη τον Γρίβα Διγενή, αλλά και να την μεταφέρουν σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Γιατί στα χρόνια που έρχονται, σίγουρα θα χρειαστεί να τον θυμόμαστε, για να διδασκόμαστε.

Από "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου